2013. augusztus 15., csütörtök

Gekijouban Ao no Exorcist / Ao no Exorcist Movie


Ha már régebben végignéztem a sorozatát, most így kora esti programnak bevállaltam a mozifilmet is. Nem rég jött a felirat, ennyit megérdemel az Ao no Exorcist. Őszinte leszek, valahogy nem jött be a sorozata, egyszerűen témájához képest túl komolytalan volt. (Pont ezért az ördögűzős animék tekintetében az én szememben az Ao no Exorcist sorozata egy kicsivel a D.Gray-Man alatt van, de egyikért sem vagyok oda különösebben.) Jól indult ez a mozifilm, és jobb is lett egy fokkal mint a sorozat, de újra csalódnom kellett sajnos az Ao no Exorcist-ban. Száz százalékig nem vagyok benne biztos, de nagyon valószínűsítem(meg a végét ismerve durván érezhető volt), hogy mint a legtöbb átlagos shounen fight mozifilmje ez is filler lesz. A mozifilm eleje bevallom tetszett, igaz hogy két karakter miatt már ott elkezdték a hülyeséget, nem tudom hogy poénkodásnak szánták-e a készítők, inkább vinnyogás volt mind a két részről, mintsem poénkodás. Ennek ellenére már kapásból jött egy érdekesség és jött egy akció dúsabb rész. Csak annyi gond volt hogy itt megállt a tudomány, egyszerűen ami érdekelt volna semmit sem mondtak, igen tény hogy egy mozifilm, de vártam volna a másik világból valami érdekességet. Aztán számomra innen jött a mély zuhanás.
Gyerekfelvigyázó shounen főhős, az mi omg? Először azt hittem hogy vicc lesz, de nem! Szerintem irtó gagyi megoldás volt, nem hogy hozzá adott Rin addig sem túl fényes jellem értékeihez, hanem inkább csúnyán elvett belőle. Volt mégy egy nagyon szemet szúróan irritáló megoldás az animében. Nem tudom, valószínűleg valami elcseszett lányoknak szánt fanservice akart lenni (nevezzük így). Hál istennek csak pár másodpercig tartott, de meztelen férfiak fürdőbeli birkózása NEM poén hanem nagyon de nagyon GÁZ, de fogjuk rá hogy elnézhető dolog volt. Történet nem vett valami érdekes irányt, akinek kicsit is van fantáziája kb már úgy a 35. perc környékén rájöhetett hogy mi miatt lesz a végén probléma. Hát valljuk be,  nem is volt túl nehéz dolog kitalálni. Egyetlen még érdekes dolga az animének egyébként még Usamaro gondolkodásmódjának a felvázolása lett volna. De ugye 1óra 30percbe nem fért be minden sajnos, így ebből sem tudunk meg semmit. Végjátékkal sem vagyok valahogy megbékélve, túl egyszerű lett. Na meg túl kiszámítható, és spoiler mentesen többet nem nagyon tudok mondani. De úgy annyit elmondok, hogy az elején lévő 10 perces akción kívül harcra ne számítsatok, ezen a téren alulmúlta az animét, Rin nem pattogott sokat. Na meg elvittek egy csomó időt a film közepén random dolgokkal, na meg Shura melltartójával(pedig Shurának sem volt szinte semmi szerepe a filmben).



Ao no Exorcist-es karakterek közül eddig is csak Három embert találtam érdekesnek, az egyik Mephisto, a másik Amaimon és a harmadik pedig Fujimoto Shiro. Mind a három érdekes kari, és ugyan Fujimotonak sok szerepet nem tudtak volna adni, de Mephisto-nak és Amaimon-nak bőven lehetett volna. Lényegében a filmben benne voltak összesen két jelenetben úgy hogy semmi értelmük sem volt. Rin és Yukio volt a lehető legrosszabb párosítás, egyenként sem voltak jó karik de egybe lényegében elviselhetetlenül idegesítőek voltak. Rin egy átlag shounen főhős, és az idiótábbik fajtából, magában nem gond mert ma már az összes shounen főhős hasonlós, de lényegében személyiségében nem látok semmi jót, semmit ami valamennyire is kiemelte volna őt egy átlagos shounen főhőstől, magyarul megmondva lehet hogy valakit szórakoztatott, de sablonos volt. Sorozat ugyan hoz neki egy történetet, de a sablon főhős sablon főhős marad így is úgy is. De a legnagyobb bajom igazából még mindig Yukio-val van. Számomra egy nagyon mű karakter volt, a sorozatban is és itt is. Nagyon rá van erőltetve ez az idegesítő okos jó gyerek jellem, ami még (mint feljebb is írtam) magában elmegy, idegesítő úgy is de elmegy, viszont Rin-el párban elviselhetetlen amit leművelnek. Grafikailag egész szép volt a dolog, nagy vonalakban tetszett. Főleg a város ábrázolása volt ami nagyon bejövős, szerintem azért látszott hogy próbáltak rámenni egy jobb fajta grafikára(gondolom azért több volt a mozira a keret). Néha-néha látszott hogy szétcsúsznak az arcok, távolban mosódnak, de nem volt vészes.



Szóval a grafika tényleg bejött, ámbár egy gondom van, egy történetet csúnya grafika nem ront el, viszont most esetünkben a szép grafika miatt a szar történet nem lesz jobb. Egy fokkal jobb volt mint a sorozat, de nem vagyok tőle lenyűgözve. Nem mozifilmet kellene neki csinálni, hanem egy normálisan lezárt véget(már a sorozatnak). Maga a film nálam 5/10. Ahhoz képest amennyit várni kellett a BD-re egyátalán nem váltotta meg a világot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése